top of page

Masterclass: Adem en Regulatie

Uitleg

Adem en regulatie: Ontdek de regulerende kracht van jouw ademhaling.

Ademhaling als tool voor emotionele regulatie

Liesbeth werkt als psycholoog en ademcoach vaak rond trauma en emotieregulatie. Bij trauma denken mensen vaak aan ernstige, ingrijpende gebeurtenissen zoals een oorlog, misbruik,… Het hoeft echter niet altijd om ingrijpende gebeurtenissen te gaan. Een trauma respons (fight/flight/freeze) kan bijvoorbeeld ook de manier zijn waarop wij reageren in bepaalde situaties, hoe wij ons gedragen in relaties, … Misschien herken je bij jezelf wel bepaalde patronen, waarbij je wilt “vluchten” uit een situatie of wilt “vechten”?

Ons zenuwstelsel zorgt voor onze overleving en zoekt constant naar tekenen van gevaar en dreiging in onze omgeving. Maar wat wij ervaren als “gevaar” is vaak geen reëel gevaar…

 

Onze ademhaling is de poort tot ons zenuwstelsel. We kunnen onze ademhaling dus bewust inzetten om te navigeren doorheen de verschillende lagen van ons zenuwstelsel. Wanneer dit gebeurt in een veilige omgeving, kunnen we het “gevaar” anders gaan interpreteren en uit onze oude patronen geraken die ons niet meer dienen.

Trauma ontstaat in situaties waarin je kwetsbaar bent en je onveilig voelt. Heling daarentegen ontstaat in situaties waarin je je bewust kwetsbaar opstelt, in een veilige omgeving, gefaciliteerd door een getrainde facilitator.

In deze workshop ontdekken we samen hoe we de ademhaling kunnen inzetten om ons zenuwstelsel beter te leren begrijpen, ons los te maken uit oude patronen die ons niet meer dienen, en nieuwe patronen aanleren die goed zijn voor ons.

Close-up on hands and face of sad young woman with anxiety against blurred background.jpg

Kijk snel naar onze boekingspagina voor de verschillende data van onze workshops. Indien volzet kunnen we je na registratie altijd op onze wachtlijst plaatsen.

Adres

Info

Zaal: Solleveld

Solleveld 11

1700 Sint-Martens-Bodegem 

kostrpijs: 35 euro

Duur workshop: 1 uur 30 min

Workshop gaat door vanaf 20 deelnemers

Benodigdheden: 

- Sportieve kledij

- Matje

bottom of page