top of page

Masterclass: Trilogie

Workshop 1: AdemWijs

AdemWijs: ontdek de kracht van bewust ademen en efficiënt bewegen.
Deze masterclass richt zich op het verkennen van de diepgaande verbinding tussen ademhaling en lichaamsbeweging, met als doel het optimaliseren van zowel fysieke als mentale gezondheid. 

Wat kan je van deze masterclass verwachten?

  1. Bewustwording van de ademhaling: De masterclass begint met het cultiveren van bewustzijn rondom de ademhaling. Je leert verschillende ademhalingstechnieken en hoe je je ademhaling kunt observeren en beïnvloeden.

  2. Verbinding tussen ademhaling en beweging: De masterclass onderzoekt hoe de ademhaling nauw verbonden is met verschillende vormen van lichaamsbeweging, zoals cardiovasculaire activiteiten, kracht, stabiliteit, mobiliteit, flexibiliteit en meer. Je leert hoe je ademhaling kunt synchroniseren met je bewegingen om meer kracht, balans en flexibiliteit te ervaren.

  3. Efficiënte bewegingspatronen: Door middel van praktische oefeningen wordt je aangemoedigd om efficiënte bewegingspatronen te ontwikkelen die zijn gebaseerd op een dieper begrip van ademhaling. Dit kan helpen bij het voorkomen van blessures, het verbeteren van prestaties en het bevorderen van algemeen welzijn.

  4. Stressvermindering en ontspanning: De masterclass eindigt met flexibiliteitsoefeningen waarbij het gebruik van ademhalingstechnieken een middel is om stress te verminderen en ontspanning, flexibiliteit te bevorderen. 

  5. Praktische toepassingen: Tot slot worden praktische toepassingen besproken, zodat deelnemers de geleerde principes kunnen integreren in hun dagelijks leven. Of het nu gaat om sportprestaties, werkgerelateerde activiteiten of gewoon dagelijkse bezigheden, de masterclass voorziet in handvatten om bewust ademen en efficiënt bewegen te integreren in diverse situaties.

Tired guy does not have time to run with girl. Morning jogging helps body wake up and star

Workshop 2: Vitaal Ademen

Vitaal Ademen: ontdek je levensenergie

Bruno neemt je mee op zijn reis van 30 jaar ervaring
door het therapeuten landschap. Hij bundelt zijn
ervaringen met opgedane kennis rond
ademhalingstechnieken in relatie tot algemene fysieke
en mentale gezondheid.
Verwacht je aan een basisademhaling als start tot
bewustwording van lichaamshouding en bijhorende
klachten.
Verder neemt Bruno je mee in een energetische
ademhaling die je levensenergie zal stimuleren. Met die
levensenergie triggeren we de verschillende niveau’s
die overeenkomen met emotionele en fysieke centra
van het lichaam.

Direct toepasbare technieken die je lichaam en geest
stimuleren tot een breder en beter energieniveau.

Meisje Ontspannen

Workshop 3: Adem en regulatie

Adem en regulatie: Ontdek de regulerende kracht van jouw ademhaling.

Ademhaling als tool voor emotionele regulatie

Liesbeth werkt als psycholoog en ademcoach vaak rond trauma en emotieregulatie. Bij trauma denken mensen vaak aan ernstige, ingrijpende gebeurtenissen zoals een oorlog, misbruik,… Het hoeft echter niet altijd om ingrijpende gebeurtenissen te gaan. Een trauma respons (fight/flight/freeze) kan bijvoorbeeld ook de manier zijn waarop wij reageren in bepaalde situaties, hoe wij ons gedragen in relaties, … Misschien herken je bij jezelf wel bepaalde patronen, waarbij je wilt “vluchten” uit een situatie of wilt “vechten”?

Ons zenuwstelsel zorgt voor onze overleving en zoekt constant naar tekenen van gevaar en dreiging in onze omgeving. Maar wat wij ervaren als “gevaar” is vaak geen reëel gevaar…

 

Onze ademhaling is de poort tot ons zenuwstelsel. We kunnen onze ademhaling dus bewust inzetten om te navigeren doorheen de verschillende lagen van ons zenuwstelsel. Wanneer dit gebeurt in een veilige omgeving, kunnen we het “gevaar” anders gaan interpreteren en uit onze oude patronen geraken die ons niet meer dienen.

Trauma ontstaat in situaties waarin je kwetsbaar bent en je onveilig voelt. Heling daarentegen ontstaat in situaties waarin je je bewust kwetsbaar opstelt, in een veilige omgeving, gefaciliteerd door een getrainde facilitator.

In deze workshop ontdekken we samen hoe we de ademhaling kunnen inzetten om ons zenuwstelsel beter te leren begrijpen, ons los te maken uit oude patronen die ons niet meer dienen, en nieuwe patronen aanleren die goed zijn voor ons.

Close-up on hands and face of sad young woman with anxiety against blurred background.jpg

Kijk snel naar onze boekingspagina voor de verschillende data van onze workshops. Indien volzet kunnen we je na registratie altijd op onze wachtlijst plaatsen.

Adres

Info

Zaal: Solleveld

Solleveld 11

1700 Sint-Martens-Bodegem 

kostrpijs: 90 euro

Duur workshop: 3 * (1 uur 30 min)

Workshop gaat door vanaf 20 deelnemers

Benodigdheden: 

- Sportieve kledij

- Matje

bottom of page